Over Abrona de Bosswaard

Met elkaar, voor elkaar

Met elkaar, voor elkaar. Dat is waar Abrona voor staat. Abrona biedt mensen met een verstandelijke beperking of om andere redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, ondersteuning.

Onze medewerkers werken in terrein- en groenonderhoud, dierverzorging, huishoudelijke werkzaamheden en werken in de keuken. Allemaal onder begeleiding van professionele vakmensen.

Wat is de Bossewaard

In de landelijke omgeving van de Kromme Rijn staat boerderij De Bossewaard, met in totaal 15 studio/appartementen. De boerderij is landelijk gelegen. Bij De Bossewaard wonen en werken mensen met een affiniteit voor het leven op de boerderij. De werkzaamheden vinden plaats op het erf van de boerderij, maar mogelijk in de toekomst ook daar buiten. Ook ondersteunen wij onze ‘buurboeren’ en lokale ondernemers. Het grote terrein van zo’n 4 hectare straalt rust en ruimte uit. De prachtige binnentuin is een blikvanger als je het terrein betreedt. Op onze zorgboerderij met camping maakt Abrona dagelijks het verschil voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Door de veelzijdigheid van de werkzaamheden op de boerderij kan een ieder zich ontwikkelen. Ieder op zijn eigen tempo en niveau onder begeleiding van onze vakmensen.

Werken
Op de Bossewaard wordt dagbesteding geboden aan interne en externe deelnemers. Hierbij is er een gevarieerd aanbod van werkzaamheden waarbij de interesses en leerwensen van de deelnemers leidend zijn. Zo wordt er door de dieren groep gezorgd voor de kat, de kippen, de alpaca’s, de konijnen, de geiten, de schapen en de kalveren.
Om het grote erf mooi te houden wordt er hard gewerkt door de groen groep. Zij onderhouden de camping, binnentuin en moestuin, plukken fruit, zagen hout en nog veel meer.
De werkzaamheden van de binnen groep bestaan onder andere uit kook- en bakwerkzaamheden, het bedienen van gasten op ons terras, industrieel werk en creatieve- of sportactiviteiten.
Binnen de dagbesteding is er gelegenheid tot het volgen van workshops en het behalen van certificaten.
Door de veelzijdigheid aan activiteiten en diverse samenwerkingen met lokale partners, kan er maatwerk worden geboden.

Wonen
Op de Bossewaard zijn er 15 woonplekken in de vorm van appartementen/studio’s met eigen keukenblok, douche en toilet. In de boerderij is een gezamenlijke huiskamer, hier kunnen de bewoners samen eten, koffie drinken of deelnemen aan andere activiteiten.
Er wordt 24 uur per dag begeleiding geboden. De begeleiding ondersteunt bij praktische en sociale zelfredzaamheid, familiecontacten en bij de integratie in de samenleving. Deze zorg op maat is coachend en ontwikkelingsgericht.

Camping
Op het erf van de Bossewaard bevindt zich achter de zorgboerderij een boerencamping. Kleinschalig, groen, rust en ruimte zijn hier de sleutelwoorden.
De camping biedt 22 standplaatsen (deels seizoensplaatsen). De oppervlakte per standplaats is circa 100 m2, elke plaats beschikt over water en elektriciteit aansluiting.
Ook zijn er eenvoudige sanitaire voorzieningen en een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten aanwezig.

Speelweide
Natuurspeelweide Cothen is een kleinschalige speelplek gelegen op het erf van de Bossewaard. Op deze leuke, leerzame en laagdrempelige plek kunnen kinderen heerlijk buiten in de natuur spelen en in contact komen met de dieren van de boerderij.
Voor meer informatie over de natuurspeelweide, neem eens een kijkje op www.natuurspeelweidecothen.nl

Meer informatie over Abrona: www.abrona.nl

Word ook Vriend van de Bossewaard

Word ook vriend van de Bossewaard via “Vrienden van Abrona” en investeer in een leer- en werkomgeving waar onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen en een werkplek hebben midden in de samenleving. Een kleine bijdrage per jaar kan het verschil maken in het leven van mensen met een beperking. Zij verdienen een eerlijke kans! Meer informatie over ‘Vrienden van Abrona’ is te vinden op www.vriendenvanabrona.nl of mail vrienden@abrona.nl (Belangrijk: vermeld dat het gaat om de Bossewaard)